Wintersport Alpe d'Huez

Niet alleen voor kijkers naar de tour de france, de fietsberg van Alpe d'Huez, maar ook voor snowboarders en skieers is het een populair skigebied. Alpe d'Huez is een skioord met erg goede sneeuwcondities het hele jaar rond vanwege de gletsjer boven de 3000m hoogte. Omdat bijna alle pistes van het skigebied op de zuidkant van de bergen liggen, heb je het hele jaar rond lekker veel zon tijdens het skieen. En wie wil er nou geen zonnige wintersport?

Het dorp Alpe d'Huez zelf is een combinatie van ouderwetse chalets en moderne appartementen. Als u voor een meer authentieke stijl gaat, zijn de omliggende dorpen een uitstekende keuze.

Skipistes informatie

Het skigebied Alpe d'Huez is een fantastisch gebied voor gevorderde skieers doordat er veel zwarte pistes beschikbaar zijn. Ze zijn makkelijk toegankelijk door de vele moderne skiliften en kabelbanen. De 16km val van de Sarene piste behoort tot een van de langste zwarte pistes in de wereld. Een uitstekende wintersportbestemming dus voor de gevorderde wintersporter.

Snowboarden

Het is geweldig snowboarden in Alpe d'Huez doordat de pistes breed zijn, en je aan de zijkanten van de piste makkelijk de poedersneeuw in kan duiken. Het skigebied heeft ook een snowboardpark, genaamd Espace Freestyle Park, met een halfpipe, quarterpipe, funparks, boardercross, en verschillende kickers. 

Skischolen

Er zijn drie grote skischolen aanwezig, met een totaal van meer dan 400 instructeurs. Een school in Alpe d'Huez is gericht op de gevorderde skier en is engelstalig.

 

Vaak verkeerd geschreven: alpe duez, alpe dheuz, lalpe d'huez, les alpe duez

 

Wintersport toppers: