Wintersport La Plagne

Het prachtige skigebied van La Plagne (1250m – 3250m) bestaat uit 6 verschillende hooggelegen dorpen. Het hoogste dorp Aime La Plagne ligt op 2100m Deze gebieden zijn met gratis pendelbussen heel gemakkelijk te bereiken. In 2003 werd het skigebied verbonden met het skigebied van Les Arcs. Men noemt dit nu ook wel Paradiski. De 2 gebieden zijn met elkaar verbonden door ’s werelds grootste en meest prestigieuze kabelbaan.
In totaal heeft dit hele gebied ongeveer 425 km piste met 143 liften, waardoor Paradiski tot de top 3 van de grootste skigebieden van de wereld behoort. Met 2 bergtoppen van over de 3000 meter kunt u 2000 meter aan één stuk naar beneden skieën.
Het tegenover de Mont Blanc gelegen gebied is sneeuw zeker en een fantastische atmosfeer is gegarandeerd door de vele (late night) bar’s, retaurants, bowling, avond concerten, happy our en ga nog maar even door.
Het skigebied is geopend van half december 2009 tot eind april 2010

Andere aktiviteiten

Op skigebied zijn er legio activiteiten om aan deel te nemen. Zo is er een skidoos een bobsleebaan een ice rink, paragliding of de 7cube, een 900meter lang sneeuwpark voor de freestylers. Voor de niet skieër is er volop gelegenheid tot genieten in La Plagne zoals craftworks, onder begeleiding van een gids een toer maken, snowshoe trails en wandelpaden.

Skipassen

Skipassen kunt u kopen voor of alleen het gebied van La Plagne of het hele Paradiski gebied.
Een skipass per persoon kopen of een familie skipass.

Skiliften

La Plagne zelf heeft ongeveer 220km piste voor beginners tot de echte cracks, voor elk wat wils. Er zijn 109 liften waaronder 2 cabinebanen, 8 gondels, 33 stoeltjesliften en 66 sleepliften.

Wintersport toppers: