Wintersport Les Deux Alpes

Les Deux Alpes ligt op een hoogte van 1650m, met meer dan 50 liften en gondels wordt naar een hoogte tot wel 3600m gebracht. Wachtrijen bij de liften zijn in dit gebied dus vrijwel niet aan de orde. Het gebied omvat een van Europa's grootste gletsjers en maakt het daarmee een topper onder de wintersport gebieden.
Vandaag de dag beschikt het gebied over maar liefst 104 afdalingen met een totaallengte van 225 km. Door de diversiteit aan pisten kom hier niet alleen de ervaren skiërs, maar ook de beginnende skiërs ruimschoots aan zijn trekken.

Funpark

Les Deux Alpes beschikt over een groots funpark waar al meer dan 10 jaar aan wordt gebouwd, niet voor niets dat het park inmiddels wereldwijd bekend is. Het park bestaat uit onder andere axe pipes, slopestyles en half-pipes.

Langlaufen

Ook voor de langlaufer zijn een drietal loipen aanwezig in Les Deux Alpes met een totaallengte van 25km.

Gletsjer

De gletsjerliften zijn open van december tot eind april en van middel juni tot eind augustus. Hierdoor is Les Duex Alpes ook prima geschikt als zomerskigebied. Tijdens deze zomerperiode brengt een gondel je rechtstreeks naar een hoogte van 3450m. vanaf waar je direct van een geweldig uitzicht kunt genieten.

Ook wel geschreven als: Les 2 Alpes 

Wintersport toppers: