Wintersport Val d’Isére

Val d’Isére ligt op een hoogte van 1851m en telt 1710 lokale bevolking. Het ligt in het departement Savoie en in het dal van de rivier de Isére. Doordat men in het centrum van Val d’Isére geprobeerd heeft om het karakteristieke “franse dorp” te behouden doet het aan als een gemoedelijk dorp. Val d’Isere is goed bereikbaar per auto bus en trein maar ook per vliegtuig/trein. Ook van en naar de buitenwijken (dat zijn er 5) is er een goede busverbinding deze pendelbussen zijn gratis. Met zijn vele restaurantjes, bar’s en winkels ademt Val d’Isére Centre een vriendelijke en relaxte maar ook luxe atmosfeer uit.
Samen met het skigebied Tignes omvat het gebied zo’n 300 km aan skipistes, en 96 liften. Dit gebied heet Espace Killy naar de franse Olympische winnaar Jean-Claude Killy.
Het hoogste punt van de skipistes lig bij het bergstation van de kabelbaan La Grande Motte, op een hoogte van 3450m. en is dus in grote mate sneeuwzeker.
Val d’Isére is als skigebied geopend van 28 november 2009 tot 2 mei 2010.

Skipassen

U kunt een keuze maken uit verschillende skipassen die u wilt aanschaffen.
Voor alleen het skigebied van Val d’Isére, of in combinatie met het skigebied van Tigne (Espace Killy) De wandelaars onder u kunnen in Val d’Isere ook goed terecht voor hun zijn er losse kaartjes voor de cabine liften te koop. Voor de echte beginners zijn er een aantal skipistes en die zijn gratis.

Skiliften

Door de vele skiliften zoals sleepliften, stoeltjesliften, eitjes cabine’s (4-8 pers) kabelbaan en kabelspoorbaan bestaat er weinig kans dat u voor de liften hoeft te wachten. Val d’Isére zelf heeft zo’n 45 liften. Door de grote hoeveelheid aan verschillende soorten pistes is het voor zowel beginners als voor gevorderden de echte cracks en snowboarders een waar skiparadijs

Langlaufen

Ook voor de liefhebbers van langlaufen is er volop keuze. De in totaal 44 km loipes liggen met name in de dalstations. Vallée du Manchet, La Daille en in de richting van Le Fornet. Deze zijn gratis te gebruiken. Alleen voor de track op de top van de Solaise is een skipas nodig.

Wintersport toppers: